13. 2. 2018.

НУПС ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ НА ПРОТЕСТУ „СТОП ТЕРОРУ НАД ПЕНЗИОНЕРИМА“НОВО УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ (НУПС) ће подржати и учествовати на протесту пензионера 22.02.2018.године на Тргу Николе Пашића у Београду у 12.05 чаосва.
Многи пензионери се данас одричу лекова да би деци и унуцима који су незапослени купили хлеб и то им отежава дане старости. Пензионерима се одузима годишње 210 -220 милиона евра, док се истовремено новац расипа на све стране на скупу вишемесечну расвету, фонтане, јелке и друге облике недомаћинског пословања економским ресурсима и јавним приходима.

Време је да државна администрација и Фискални савет, који се пред светом хвале да смо на реформском путу уз постигнуту фискалну консолидацију и значајан суфицит, коначно укину срамни закон који рекетира пензионере и обезбеде им заштиту социјалних и уставних права, заштиту имовине, који су у свим демократским системима у којима функционише правна држава неприкосновени.
 Пензионери и будући пензионери требају да се уједине у борби за своја права и покољења којима треба оставити државу у којој може да се живи.  

Стога позивамо све пензионере Србије, али и будуће пензионере да 22.02. 2018. године у 12:05 на Тргу Николе Пашића у Београду, и касније испред Уставног суда Србије, кажу јасно СТОП ТЕРОРУ и заштите своје уставом гарантовано право, јер пензија није социјална категорија већ имовина стечена вишегодишњим радом.

1 коментар: