24. 10. 2017.

НУПС ЋЕ НА БЕОГРАДСКИМ ИЗБОРИМА НАСТУПИТИ СА ПОКРЕТОМ ЗА ПРЕОКРЕТ



Ново удружење пензионера Србије (НУПС) на наредним београдским изборима наступиће са Покретом за ПРЕОКРЕТ. Руководство НУПС-а ову одлуку донело је јединствено имајући у виду досадашњу борбу ПРЕОКРЕТ-а и Јанка Веселиновића за права пензионера. Ова једина опозициона политичка организација пензионера подржава принципе које је Покрет за преокрет усвојио поводом београдских избора, а то подразумева борбу за поштене изборе, залагање за заустављање пропадања Београда и одговорност оних који су овај град довели у овакво стање.
  • „Због истрајне и искрене борбе за права пензионера подржаћемо Покрет за преокрет на наредним градским изборима и заједно учинити да на власт дођу одговорнији људи који поштују и пензионере. Не могу пензионери да преузму улогу дечијих вртића у Београду, а тренутно у Београду фали око 30.000 места у предшколским установама. Београд није омогућио да пензионери имају уредну здравствену заштиту, већ се могу лечити само они који имају новца да плате приватне лекаре. Уместо у домове здравља новац се улаже у скупе фонтане и прескупу новогодишњу расвету.“– истиче проф. др Драгица Минић, председник Скупштине НУПС-а поводом подршке Покрету за преокрет.
  • „Покрет за преокрет је истрајан у борби за права пензионера. Једини смо поднели скупштинску иницијативу за формиранје анкетног одбора који би утврдио начин трошења новца из пензионерских фондова. Тражимо да се пензије врате на претходни ниво и да се пензионерима врати новац отет за претходне три године. То је од 1.000 до 5.000 евра по пензионеру. Однос према пензионерима у Београду је неприхватљив. Нити могу да се адекватно лече, нити има довољно места у домовима за старе, а династија Кркобабић их малтретира по редовима за мизерне пензије.“– истиче проф. др Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет.

Нема коментара:

Постави коментар