31. 10. 2017.

СЕНИОРСКЕ КАРТИЦЕ ЈОШ ЈЕДНА ОБМАНА ПЕНЗИОНЕРА

      
Ново удружење пензионера Србије (НУПС) сматра да  “сениорска”, картица која се селективно најављује за неке београдске општине, не нуди ништа ново пензионерима и да она представља предизборни трик, у замену за враћање  стеченог права и надокнаде износа од више стотина хиљада динара отетих пензионерима у претходне три године.   

     И поред, како се тврди,  “значајног буџетског суфицита” пензионерима у Србији се уместо враћања отетог нуди једнократна предизборна помоћ, а пензионери се поред тога деле на оне код којих се одржавају избори и где владајућа странка жели да задржи позиције и оне где нема избора. То представља својеврсни изборни инжењеринг који је увредљив за пензионере.    

     “Сениорске картице, осим 15% на погребне услуге тешко да нам нуде нешто што већ немамо: куповину на акцијама  (читај распродајама), бесплатно трајно чланство за бибиотеке града Београда које имамо од 2014. http://www.bgb.rs/index.php/vdic-z-risni/2014-10-06-10-08-21, 30-50% попуста на улазнице у ЗОО, позоришта и биоскопе, што још увек ни богати пензионери са пензијама вишим од 50.000 динара не могу себи да приуште, попуст у апотекама (који већ имамо два пута у месецу у износу од 10-16% код свих већих апотекарских ланаца), бесплатне термине за рекреацију у базенима града Београда који такође већ неко време можемо да корисимо.” – истиче проф. др Дргагица Минић председник Скупштине НУПС-а.

     НУПС поручује власти да пензионери траже оно што су  тешким радом издвајали годинама и што им је власт отела. Пензионери ће тада сами распоређивати свој новац и за то нам не треба тутор или едуцатор.   

1 коментар: