1. 11. 2017.

НОВА СРПСКА ПОЛИТИЧКА МИСАО: НУПС - Сениорске картице су предизборни трик и још једна обмана пензионера



Ново удружење пензионера Србије (НУПС) сматра да  “сениорска”,картица која се селективно најављује за неке београдске општине, не нуди ништа ново пензионерима и да она представља предизборни трик, у замену за враћање стеченог права и надокнаде износа од више стотинахиљада динара отетих пензионерима у претходне три године.

 
И поред, како се тврди,  “значајног буџетског суфицита” пензионерима у Србији се уместо враћања отетог нуди једнократна предизборна помоћ, а пензионери се поред тога деле на оне код којих се одржавају избори и где владајућа странка жели да задржи позиције и оне где нема избора. То представља својеврсни изборни инжењер и нгкоји је увредљивз а пензионере.   
“Сениорске картице, осим 15% на погребне услуге тешко да нам нуде нешто што већ немамо: куповину на акцијама  (читај распродајама), бесплатнот рајно чланство за бибиотеке града Београда које имамо од 2014. ичхттп://њњњ.бгб.рс/индеџ.пхп/вдиц-з-рисни/2014-10-06-10-08-21, 30-50% попуст на улазнице у ЗОО, позоришта и биоскопе, што још увек ни богати пензионери са пензијама вишим од 50.000 динара не могу себи да приуште, попуст у апотекама (који већ имамо два пута у месецу у износуод 10-16% код свих већих апотекарских ланаца), бесплатне термине за рекреацију у базенима града Београда који такође већ неко време можемо да корисимо.” – истиче проф. др Дргагица Минић председник Скупштине НУПС-а
НУПС поручује власти да пензионери траже оно што су тешким радом и издвајали годинама и што им је власт отела. Пензионери ће тада сами распоређивати свој новац и зато нам не треба тутор или едуцатор.  
НУПС
061 7206478

http://www.nspm.rs/hronika/nups-seniorske-kartice-su-predizborni-trik-i-jos-jedna-obmana-penzionera.html

Нема коментара:

Постави коментар