12. 5. 2018.

И ММФ УВИДЕО ПОГУБНОСТ ПОЛИТИКЕ ДРЖАВЕ ПРЕМА ПЕНЗИОНЕРИМА


Ново удружење пензионера  Србије (НУПС) констатује да је и ММФ увидео сву погубност политике Владе  Србије према пензионерима, али уместо да то призна председница Владе Ана Брнабић и председник Републике Александар Вучић још једном шаљу поруку да ће пензионери остати њихови таоци. Најновији став ММФ-а по коме се „сугерише укидање привремене кризне мере за пензионере“ и реакције председнице  Владе и председника Републике који, или исмејавају пензионере ставом да би то значило „умањење пензија“, или их понижавају ставом да не „воли пензионере више ММФ него Влада Србије“ доводе опет нас пензионере у  позориште апсурда, у коме смо ми највеће жртве. Индикативна је и информација да је ММФ-а већ изрицао став и давао  „опомене да привремено умањене пензија не сме да постане трајно“ , па досадашње скривање Владе Србије иза ММФ-а не само да није имало основа, већ се показује и као још једна обмана пензионера.     
Председник Републике и Влада Србије настављају да манипулишу са пензионерима  који уместо пензија, од којих би могли да живе, добијају  износе пензија недовољне за голи живот па морају да бирају између корице хлеба и најважнијих лекова.  Не само да се пензије не усклађују са растом цена на  мало, како предвиђа закон, већ нам се пред изборе прети  да ћемо остати и без тога ако не гласамо за владајуће странке.  Подсећамо да је став о потреби укидању дискриминаторског и противуставног закона о умањењу пензија раније саопштио и   Фискални савет Србије, иза којег се до скоро крила Влада Србије у отимању зарађених пензија од пензионера.
Став ММФ-а и Фискалног савета можда потиче и од страха да ће масовне тужбе пензионера и евентуалне пресуде суда у Стразбуру довести до великих последица за буџет Србије, али и то је одговорнији став од става Владе и председника Републике који се може свести на  „после нас потоп“. По свему судећи да актуелни режим не води рачуна како ће преживети преостали пензионери, са мизерним пензијама, али ни шта ће бити када актуелни режим оде са власти. Њима је битно да сада новац пензионера троше на сулуде пројекте попут Београда на води, фонтане на Славији, најскупље јелке на свету, новогодишње расвете од октобра до маја и тако редом.
Још једном позивамо Владу Србије да хитно предложи укидање неуставног и штетног закона за пензионере и да донесе закон о начину измирења обавезе према пензионерима, на основу незаконито одузетих примања у претходном периоду. Позивамо све пензионере на јединство по овом ставу.  

Нема коментара:

Постави коментар