13. 9. 2018.

НУПС СЕ ОШТРО ПРОТИВИ ПОЛИТИКОМ УСКЛАЂИВАЊА ПЕНЗИЈА


Ново удружење пензионера Србије - НУПС је енергично против плану Владе Србије да се пензије не усклађују два пута годишње и да се уместо системског, законског решења, уведе регулисање пензија на основу слободне процене и уверења и  „добре воље“ Владе Србије. НУПС захтева да се поред укидања дискриминаторског закона о смањењу пензије  пензионерима врати отети новац, а за оне који су у међувремену преминули да се он исплати породицама преминулог пензионера.

Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавања, борачка и социјална питања, везано за пензије каже да ће после укидања рекеташког закона укинути и два годишња усклађивања пензија са растом цена на мало, инфлацијом, стање бити ..“боље јер ће добијати више од оног што би добијали да пензије наставе тако да се усклађују. Држава ће да процењује када и колико ће да буде повећање пензија. 

Министар тврди да ће оваквим решењем бити могуће не само усаглашавање два пута годишње пензија са растом цена на мало већ и повећање, али не даје објашњење ко му брани да то повећање буде и уз два усаглашавања пензија.
Да ли је овакав став само прикривена манипулација пензионерима да би се пред изборе куповали њихови гласови?
Питамо министра и Владу Србије - када ће Влада Србије да врати отето и ко ће да одговара за на десетине хиљада умрлих као последица недостатка новца за лекове и храну  најстарије популације? Да ли се од отетих пара и пензија умрлих преко реда планира повећање плата посланика и министара и у чему је ту брига за пензионере?

Да се све смишњено ради је доказ и то да се наводним укидањем пенала за превремену пензију, оних са бенефицираним радним стажем, чиме се компромутује та бенефиција, врши груба и агресивна дискриминација значајног броја пензионера.

Нема коментара:

Постави коментар