14. 9. 2018.

САОПШТЕЊЕ НОВОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ ЗА ЈАВНОСТ У ВЕЗИ ПКБ-а


Ново удружење пензионера Србије (НУПС) најоштрије осуђује продају ПКБ-а, највећег пољопривредног комбината, који уопште није смео бити продан, и то још најмање 10 пута испод његове вредности, што је неодговорно, неозбиљно и са дугорочним последицама по способност Србије да саму себе храни. Нико други је неће нахранити.

НУПС сматра признањем неспособности и незнања, некомпетентности кадрова странака на власти који су од комбината који је могао да храни Београд и пола Србије направили економско „недоношче“ које је за продају, и то странцима који су на хиљаде и хиљаде километара од Србије.

НУПС сматра да је било поштеније до грађана Србије и будућих поколења да се призна нестручност менаџмента ПКБ-а и да се распише конкурс за избор најбољих кадрова из Србије, него да се под сумњивим околностима прода хранилица Београда и Србије и грађани исте препусте на милост и немилост страног купца. Ако су кадрови са листа страначких послушника неспособни и незналице у Србији је бар везано за пољопривреду стручњака које би свет златом плаћао.

Данас су вредније од злата оранице, изворишта воде и други природни ресурси и исте давати у бесцење странцима је крајње неодговорно и наивно, без обзира на све могуће личне интересе појединаца. ПКБ ни по коју цену није смео бити породат, као и изворишта воде која су већ продана, што доводи Србију и њене грађане у ситуацију ропства.

НУПС захтева од стране надлежних органа хитну истрагу и довођење пред лице правде свих одговорних за ово непочинство над Србијом и њеним грађанима.  

ГЛАВНИ ОДБОР НОВОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

1 коментар:

  1. bivsi radnici i penzioneri PKB osnovalism uddruzenje RIT da bismo tuzili drzavu zbog otmanja besplatnih akcija penzionera PKBa.U toj otimacini ucestvaloje i bivsa i sadasnja vlast.

    ОдговориИзбриши