4. 11. 2018.

СЕНИОР И ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ НЕВИЂЕНА ГЛУПОСТ И ПЉАЧКА ПЕНЗИОНЕРА У ЦИЉУ ПРИКРИВАЊА СИСТЕМСКИХ ПЉАЧКИ ИСТИХ

Сениор картице и пензионерске картице су велика глупост и нова пљачка пензионера како би неко имао бизнис и екстра зараду. Те картице, посебно пензионерске, немају ама баш никакву употребну вредност. Обезбеђују идентификацију без пензионог чека, "на чеку се види висина пензије", то је образложење Фонда ПиО. Кога треба да буде срамота да је милион пензионера до 23.000 динара месечно, да је 180.000 пољопривредних пензионера на 11.000 динара месечно, да 180.000 старијих од 65г немају никаква примања и нису у пензионом систему, од тога 130.000 жена? Због чега су они дискриминисани и не прате их неки попусти који важе за пензионере?
54% пензионера издржава своју децу и унуке, јер нико нема посла, а деца се лече СМС порукама. БГ "сениор картице" су увеле дискриминацију између БГ и осталих пензионера, и служиле су искључиво у предизборне сврхе на БГ изборима.
Колико коштају ова два пројекта? Овај са пензионерским картицама кажу око 800.000е, за које паре је могло да се скући у великим центрима 20 а у малим 40 породица бескућника.

Пензионерске картице још нису ни подигнуте, а на десетине хиљада је оглашено неважећим, због чега, да ли су то били пензионери који су умрли али су служили за пљачку буџета и пензионера, били „сигурни гласови“ на изборима, или је лош квалитет картица, ко ће надокнадити ову штету?

Да ли уз разбацивање пара из пензионе касе из које захвата ко како хоће ови пројекти имају за циљ да се поново анимирају и преваре пензионери на наредним парламентарним, судбинским изборима за Србију, где се већ интензивно ради и на организационој превари у којој коло води ПУПС , са вештачким поделама његових организација и стварањем наводно неког новог Савеза удружења пензионера који би требао да окупи читаву пензионерску популацију и доведе их у исти млин?

Попусти код "партнерских фирми" које требате тражити где су најчешће су мањи од оних које те фирме редовно већ обезбеђују за пензионере, а 15% попуста на смрт, као и попусти за ЗОО врт и 10 часова школа јахања је крајњи цинизам.

Због чега се пензионерима не осигура бесплатно учење рада на рачунару, страних језика, пливање, плес, за њихове унуке преко лета бесплатно кориштење спортских објеката, као што то ради НБГ? Уместо да се бачени износ усмери на обезбеђивање герентолошке помоћи, само 1,1% пензионера из скоро двомилионске армије је обухваћено, стварају се послови за оне који подржавају странке на власти и пензионерска каса осиромашује? Ове паре неко мора да надокнади из свог џепа, онај ко је одобрио тако нешто без одлуке и мишљења пензионера.

Нема коментара:

Постави коментар