27. 12. 2018.

СВЕЧАНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА НОВОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

25.12.2018. год. је у препуној сали СО Стари Град у Београду одржана свечана годишња скупштина уз присуство бројних гостију. Председник Скупштине, универзитетски проф. у пензији Властимир Ђокић, иначе Председник ГО у Нишу, је укратко изнео задатке НУПС-а и указао на основне проблеме који данас оптерећују најстарију популацију, са акцентом на великим социјалним проблемима изазваним неуставним умањењем пензија пуне 4г, са правцима даљег ангажовања на решењу тог проблема.

Извештај о раду у години на измаку поднео је Потпредседник НУПС-а, пуковник у пензији Александар Михаиловић, који је указао на то да је у протеклих годину дана било 7 састанака ГО, 9 наступа на више ТВ о проблемима пензионера, десетак саопштења, захтева Влади и Скупштини да се поништи спорни закон, да је велика подршка дата и разним другим угроженим групама, војним бескућницима, породицама биолошким и хранитељским којима су деца отимана и продавана, младим породицама које су превариле држава и банке са кредитима индексираним у ЦХФ, Ветеранима и РВИ, као и јавним протестима истих и УСПС и УСПВЛС.

Интензивно је рађено на јачању организационе инфраструктуре, формирано је више општинских одбора, моћни градски одбор у Нишу и најавио да ће брзо после празника бити формиран у Крагујевцу, али је посебно потенцирана одлука да се за интересе свих не може више ефикасно борити преко саопштења, протеста и јавних наступа већ и преко институција власти, те да ће се на наредним изборима ићи самостално, заједно са будућим пензионерима, са циљем да се победи, држава радикално реформише јер пензионери окупљају најискусније а млади дају снагу и енергију, постави на праве темеље и онда препусти младима да је воде.

Како је НУПС настао као одговор на издају пензионера од стране ПУПС-а то је за несебичну помоћ у досадашњем раду подељено 6 захвалница: Председнику СО Стари Град, БАСТАЋ МАРКУ, Председнику Покрета за заштиту потрошача Србије БОГОСАВЉЕВИЋ ПЕТРУ, Директору фирме Примар Ко ПРАШТАЛО СЛАВКУ, Председнику Покрета за преокрет, великом пријатељу НУПС-а, проф др ВЕСЕЛИНОВИЋ ЈАНКУ, Председнику УСП Независност ГРАБУНЏИЈА МИЛОШУ и СТОНОТЕНИСКОЈ АКАДЕМИЈИ КОЦИЋ.

На крају је организован парти уз честитања поводом предстојећих празника.

Нема коментара:

Постави коментар