14. 2. 2019.

САОПШТЕЊЕ НОВОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ ( НУПС ) ПОВОДОМ УКИДАЊА ПОД ПРЕТЊОМ ПРВЕ ПОЗИТИВНЕ ПРЕСУДЕ У КОРИСТ ОПЉАЧКАНИХ ПЕНЗИОНЕРА


ПЕНЗИОНЕРИМА ПРИЧАЈУ БАЈКЕ О БОЉЕМ ЖИВОТУ ДОК ИХ УДРУЖЕНИ ТЕРОРИШУ И АГРЕСИВНО ПЉАЧКАЈУ (ВЛАСТ, ПРАВОСУЂЕ И ФОНД ПИО)

Недавно је као бомба одјекнула храбра одлука Суда у Бачкој Паланци којом је усвојена тужба једног пензионера и Фонд ПиО обавезан да незаконито задржавани износ од пензије, са законском каматом и трошковима поступка врати оштећеноме јер је пензија умањивана без доношења решења о томе, чиме су тужиоцу ускраћена Уставом зајамчена људска права и примена законом прописаних правних лекова.

У новогодишњем интервјуу за „Еспресо“ на питање новинара шта председник Србије Вучић мисли о првој пресуди која је пала у корист пензионера каже:
„Није пала, то је првостепена пресуда. О томе бих могао много да вам причам, али ћу још да ћутим јер чекам да се нешто заврши. Онда ћете да се изненадите ко, како и зашто је донео такву одлуку“.
За бившег  Премијера, сада Председника и све и сва, пресуда није по закону, исту није донео Суд већ је резултат закулисних радњи некога, и по њему су пензионери легално рекетирани и терорисани. Ако је то тачно, а не невиђени и неуставни притисак на правосуђе, када ће се имена тих који су пресуду донели мимо суда објавити и када ће се процесуирати? Ако није тачно председник мора да се извини грађанима Србије? Да ли ће тако рећи и када буду почеле да стижу пресуде из Стразбура?
Као резултат претећег притиска на правосуђе, сумња се и да су непосредно неки министри звали судове и захтевали да се тужбе пензионера одбијају, другостепени суд у Новом Сада укида пресуду и у образложењу наводи бесмислице, да су пензионерима отимани делови пензија на основу неког закона, и то несистемског, а правни проблем у овом поступку није тај закон који је неуставан и где је и Уставни суд положио оружје и убио Јустицију и правну сигурност грађана и покушао да одбијање да оцени уставност истог правда неким политикантскодемагошким флоскулама, већ је правни проблем да је Фонд ПиО по неуставној одлуци власти то радио по диктату и без доношења решења о умањењу, чиме су погажена уставна и законска права пензионера, те им је ускраћена и могућност да по том решењу предузимају законом предвиђене правне лекове.
Овом срамном одлуком о укидању на закону заснованој пресуди држава директно показује да су бајке о бољем животу и правној сигурности грађана предвиђене само за најближе властима и утајивачима пореза, акциза, царина, из области сиве економије, рада на црно, крадљивцима у јавним набавкама, из ЈП, струје, корумпиранима и повериоцима великих система, који односе месечно 20 пута више пара од опљачканих од пензионера. Сам чин пљачке и терора над пензионерима, који умиру због тога у знатно већем проценту, је и показатељ невиђено лоше економске и финансијске политике у којој се са што је број већи отворених страних субвенционисаних фирми Србија ближи банкроту па се морало одлучити да је од банкрота спаси терор над пензионерима. Борба за европске вредности је лажна и само параван за распродају свега што су градиле претхосне генерације, из пензионог фонда посебно, који може бити самоодржив, и увод у поделу и комадање Србије.
НУПС захтева поштовање људских права свих грађана Србије, обезбеђивање функционисања правне државе и тренутно укидање свих притисака на правосуђе које је у раљама политике и организованог политичког криминала, јер, као таквима нам није место у ЕУ, нити смо за исту икада били предвиђени управо због лажног пута ка њој.
Уколико власти не желе да поштују Устав и законе нанеће ненадокнадиву штету читавој Србији пред међународним судовима који неће бити болећиви пред интересима српских власти.
Пошто председник Србије Вучић одбија да разговара са представницима опозиције, позивамо га на ТВ дуел са представником Новог удружења пензионера Србије које није страначки организовано, по питањима: пензије и пензиони систем, КиМ, ЕУ, економија, Војска и ветерани,... могу и друге теме по жељи Председника.

Нема коментара:

Постави коментар