3. 10. 2019.

ТАКСИСТИ БУДЕ СОЛИДАРНОСТ ГРАЂАНА И ОДГОВОРНОСТ ВЛАСТИ ЗА СТАЊЕ ХАОСА


Ако неко ризикује да остави породицу без хлеба замерајући се грађанима на које такси превоз рачуна, онда надлежни морају да схвате да их нешто стварно тешко мучи и да су најодговорнији за сав хаос и недаће и таксиста и грађана.

Ових дана велику пажњу јавности изазвала је блокада главних улица у ширем центру главног града од стране на хиљаде возила таксиста који су незадовољни и револтирани незаконитим пословањем новог такси превозника преко апликације, како кажу незадовољни, али и поједини представници надлежног министарства, те да такав начин рада и нелојалне конкуренције није одобрен званично од власти.

Док се ови бране медији бележе изјаве оних које подржавају и иду у прилог њиховог става, држава се прави Тоша и вади из рукава неке адуте против оних који се боре за свој опстанак и живот, а чињеница је да је држава најодговорнија за законитост пословања свих. Малтретира мале фирме, па и неактивне, док велике чак и правосуђе штити јер спонзоришу странке. Шта рећи док држава 20г крије завршне рачуне и пљачка породиље и пензионере, не плаћа рачуне и просипа на фушерским радовима?

Огромна већина грађана увек са великим симпатијама  подржава оне које је мука натерала да јавно протестују, али, још увек нема масовног излива солидарности и активне подршке, па је сада прилика да стану уз таксисте и од државе захтевају да у најкраћем могућем року правна држава почне да функционише, да се правосуђе стави у ту функцију, не покривања незаконитог и неуставног поступања државе и њених органа, те да се правној сигурности грађана поклони неопходна пажња, због чега нас упозоравају и у Европи и рангирају да смо по тим питањима на самом зачељу, а тако се у њу не стиже.

Ново удружење пензионера Србије (НУПС) даје пуну подршку јавним протестима свих којима је неправда дошла до грла и позива пре свега извршну власт да се посвети питањима функционисања правне државе и ефикасног отклањања свих недостатака и пропуста, а не да се хвали реформама и резултатима који говоре друго, 139 младих људи дневно у просеку одлази из Србије незадовољно животом у њој, 1,8 милиона је на ивици сиромаштва, 500.000 у екстремном.

ГЛАВНИ ОДБОР НОВОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ ПОЗИВА СВЕ ГРАЂАНЕ ДА СВОЈОМ ПОДРШКОМ И РАЗУМЕВАЊЕМ УГРОЖЕНИХ, ДАНАС СУ ЈЕДНИ СУТРА ДРУГИ, ДАЈУ АКТИВНИ ДОПРИНОС ВЕЋОЈ ЕФИКАСНОСТИ И БРЖЕМ РЕАГОВАЊУ ДРЖАВЕ.

Нема коментара:

Постави коментар