9. 10. 2019.

Удружење синдиката пензионера Србије (УСПС) организује протест пензионера и будућих пензионера “Нећемо вам опростити...“


У суботу, 12.10.2019.г, на Tргу Николe Пашићa са почетком у 11:00, окупљање je oд 10:30, Удружење синдиката пензионера Србије – УСПС, уз активно учешће НУПС-a, oрганизује протест пензионера и будућих пензионера са протестном шетњом до Председништва и Владе Србије, уз јавне поруке надлежнима, под називом                      

                                                        “Нећемо вам опростити...”

Протест се организује у намери да се властима скрене пажња на велико незадовољство пензионера и будућих пензионера због:

Невраћања неисплаћених делова пензија са каматом, за време примене закона којим су неуставно смањене пензије, а пензионери пљачкани 4г.

Окупације и злоупотребе Фонда ПИО од стране власти.
„Повећања“-усклађивања пензија није било од 2017.г, наредно је најављено за почетак 2020.г, највероватније у сврху предизборне кампање оних који пљачкају фонд.

Распродаје туђе имовине, Фонда ПИО, у бесцење, уместо да се најмом исте фонд пуни.

Управљање Фондом ПИО треба да врше представници радника и пензионера.
Влада и Скупштина су изменом Закона о ПИО променили састав, структуру и број чланова УО Фонда ПИО, који сада има само 7 чланова од којих 4 именује Влада. На тај начин УО=Влада већином гласова доноси одлуке о продаји имовине Фонда ПИО у бесцење, укључно бање, рехабилитационе и здравствене центре.

Настављања примене казнених поена за раднике који одлазе у пензију пре 65.г живота, што је драстична и неуставна казна и пљачка истих и после наврешних 65.г старости.

Тражимо израду социјалних карата и посебне социјалне програме за сиромашне грађане, изван Фонда ПИО, несме се каса фонда користити за решавање социјалних проблема.

ДОСТА je било пљачке пензионера и њиховог превременог одласка у „вечне бање“ због немаштине!

НОВО УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ (НУПС) активно учествује у овом протесту и позива све пензионере, садашње и будуће, као и све друге угрожене групе, којима даје подршку и са којима се солидарише, да дођу на протестни скуп и протестну шетњу,
“НЕЋЕМО ВАМ ОПРОСТИТИ...“ Само јединствени можемо решити проблеме!

Нема коментара:

Постави коментар