18. 9. 2020.

НОВО УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ О НАВОДНОМ ПОВЕЋАЊУ ПЕНЗИЈА

Како се ових дана на свим медијима говори о повећању пензија од 1.1.2021.г за 5,9%, чиме се ствара лажна слика о наводно никад већим пензијама, НУПС скреће пажњу јавности на то да

5,9% није повећање пензија већ законско, само делимично, усклађивање истих са инфлацијом и растом плата.

 

Да је проценат који би се применио 7%, 1,1% би било повећање. По дикриминаторској примени „швајцарске формуле“ из II/2020 се не узима у обрачун повећање цене струје за 7,7%.

Пензије су у континуираном опадању и од 85% од просечне плате су стигле до 45,45%, са радикалним смањењем у последњих 8 година. У односу на просечну плату од 517е просечна пензија треба да је 439,45е, онолико колико се најављује за после мандата, ако то неко исправи, 2025г и тада буде 440е.

 

Да би се сакрило енормно умањење пензија проценат просечне је неуставно смањен на 61,785%, што би било да код нас функционише правна држава 319,43е. Месечно се од пензионера отима у просеку по пензионеру 204е, или укупно 347 милиона евра, а по оној ублаженој варијанти месечно по пензионеру 84,43е или укупно преко 143 милиона евра. Тај новац се даје за комфор администрације, а да би се фингирале инвестиције дају се субвенције којима се не само економија већ и држава колонизују, и то за бесмислене пројекте који немају стратешки значај за Србију и плате у висини минималца који не задовољава потребе живота ни једне особе а не још и породице, увећаног за до 20%.

350.000 запослених на минималцу неће имати никакве пензије и социјална проблематика се не може решавати без социјалног програма пљачком касе пензионера. Незајажљиво у потрошњи се распродаје енормна имовина пензионера, што као кривично дело не застарева, па је све довело Србију као једину на свету на листу на којој су државе у којима се популација пензионера смањује, док се у читавом свету због повећања дужине просечног живота повећава, и то у темпу до 8.000 годишње.

 

Скоро милион пензионера живи са до 200е месечно, још 1,2 милиона запослених, а ако се узме у обзир да 54% пензионера издржава и своју децу и унуке јер немају посла, онда је јасно куда све то води и због чега нам радно и репродуктивно најспособнији одлазе у бели свет, у просеку 50.000 годишње, због чега годишње губимо око 2 милијарде евра.

 

Неморално је њих замењивати мигрантима са ратишта као јефтином радном снагом која не пуни буџет, и за које се бесрамно тврди да ће нам решити проблем наталитета, са чијим ћеркама и женама?

 

Због чега држава неће да реши проблем утаја пореза, акциза, царина, рада на црно, сиве економије, крађе у јавним набавкама, нерационалности државног апарата,... што односи и до 10 милијарди евра годишње?

 

Пензионери и будући пензионери коначно треба да схвате да се не живи у бајкама и ријалитима примитивизма и да нико несме да распродаје њихову имовину.

 

ГЛАВНИ ОДБОР НОВОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ ПОЗИВА НАДЛЕЖНЕ ДА СЕ НОВА ВЛАДА САСТАВИ ОД КОМПЕТЕНТНИХ И ОДГОВОРНИХ ЉУДИ КОЈИ МОГУ ДА ЗАУСТАВЕ СРПСКУ „БЕЛУ ЛАЂУ“ КОЈА ПЛУТА КА ВОДОПАДУ!

Нема коментара:

Постави коментар