13. 1. 2022.

ЗА ЗА ОТУЂЕЊЕ ПРАВОСУЂА, НЕ НЕПОТИЗМУ И ПРАВНОЈ НЕСИГУРНОСТИ ГРАЂАНА

 Сама чињеница да се држава и РИК толико упињу да увере грађане да је референдум о правосуђу за њих добар је сумњива, а иза свега се крије план о дугорочној превари огромне већине грађана чиме би се зацементирало стање у правосуђу које је на дну дна и где би се стварањем четвртог стуба државе створили и услови да правда за обичне смртнике буде још више недостижна.

 

Нема независног судства и Тужилаштва док у њима царују корумпирани, повериоци банака, осигуравајућих кућа и других великих компанија и повезани са криминалом.

 

Да они које је изабрала политика бирају друге, да имају доживотне фотеље и да су недодирљиви и без одговорности, као четврта власт, да још више цветају корупција и непотизам, да њихово фотеље наслеђују њихова деца и страначки војници, је пут у приватизацију правосудног система.

 

Прво треба царским резом и гама ножем очистити правосуђе до Уставног суда и Тужилаштва на свим нивоима, усвојити закон о судијама и тужиоцима у којима ће кривично и материјално да одговарају народу за све штете које му наносе, па онда мењати на начин да Врховни савети судства и Тужилаштва предлажу судије и тужиоце, а да после јавне дебате Скупштина усвоји листе.

 

Међу судијама и тужиоцима је оних који су у спрези са свеколиким криминалом, и, кога ће они да бирају убудуће, сличне и ко више плати? У ком послу се седне у фотељу и проведе читав радни век? Ни председници држава! Правдање да тражи Европа је бесмислено и компромитујуће јер та иста Европа тражи да капитулирамо и потпишемо комадање Србије, да примимо 2 милиона миграната, да нас пљачкају и газе док им не досади.

 

НОВО УДРУЖЕЊE ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ ПОЗИВА СВЕ ГРАЂАНЕ ДА ИЗАЂУ НА РЕФЕРЕНДУМ И ЗАОКРУЖЕ НЕ!

Нема коментара:

Постави коментар