17. 1. 2019.

САОПШТЕЊЕ НОВОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ (НУПС) ПОВОДОМ НЕДОПУСТИВОГ ИСТУПАЊА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА


У ауторском тексту објављеном у „Куриру“ и новогодишњем интервјуу за „Еспресо“ Председник Србије је на недопустив и понижавајући начин вређао ратне ветеране, РВИ, пензионере и све грађане Србије, уз незабележени притисак на правосуђе, због чега је морални чин да поднесе неопизиву оставку.

Да нежним српским ушима, ненавиклим на сурову косовску истину, каже да на нашем Косову и није све наше, а ако јесте, да питаш народ - а шта бисмо ми радили са најмање 80 албанских посланика у нашој скупштини и да би довека Србију, уз све наше српске свађе, водили неки Тачи и Харадинај.

Компромис у политици није пораз, он је победа. Компромиса не сме да буде само са будућношћу. Ово говорим иако знам да да Срби неће и желе да прихвате, јер лакше је живети у сопственим митовима и хвалоспевима него у реалности. Све до првих дневница због којих ће бити део њих да штрајкује, јер су, ваљда, дневнице жучи главни разлог што су учествовали у одбрани отаџбине. Не дамо више паре за такве дневнице, али ћемо обновити сећање на стварне јунаке и поштовање према њима, на оне који су изгубили животе, на оне који су рањени у заштити отаџбине, а на које нико у претходним деценијама није обраћао пажњу“.  

Ови ставови су изузетно увредљиви и понижавајући за нацију, они раскринкавају једну лошу политику препуну сујете, нарцисоидности и аматеризма који превазилази незнање, то су бахатост и умишљеност да све што се помисли, или је неком обећано, по сваку цену мора и да се изврши без обзира на последице по државу и све њене грађане.
Оволико пљување по онима који су спремни да бране државу је незабележено у историји било које државе, а једино што може да се постигне је одбијање родољуба да то и буду и да се уклопе у „пацифизам“ који подразумева капитулацију и ангажовање не у ратним бригадама већ сендвич бригадама странака на власти чије дневнице су веће од 10 службених дневница Војске. Вероватно ће тим бригадама Врховни командант да замени оне које вређа и пљује.
"Компромис у политици није пораз", у политици да, али нема компромиса, то је капитулација и издаја, ако је у питању територијални интегритет државе, то није политика, то је губитак самопоштовања и националног поноса и достојанства.
На констатацију новинара на конференцији за штампу после заседања Националног савета за безбедност, да је компромис, разграничење, друго име за признање терористичкомафијашке државе, Александар Вучић узвраћа питањем:
„Моје питање за вас је да ли ви мислите да овако можемо још сто година? Да ли ви хоћете да решите проблем или нећете? Хоћете да га оставимо вашој и нашој деци, хоћете да они сутра иду у ровове? Ја не бих волео да моје дете иде у ров. Ја бих желео да моја деца, и једно и друго и треће, могу да размишљају о томе какву ће будућност да имају, и ово које је сад за војску од 21 године и овај мали с годину и по дана. Шта је то што Србија има на Косову..?

За председника Вучића се не ради о КиМ већ „К“ и он не зна шта Србија има на КиМ, а не само на „К“, нити због чега је то најдуховнији, најсветији, најдржавотворнији и најбогатији део Србије и Балкана. Да не зна да се продајом имовине не продаје и део државе је несхватљиво и недопустиво, јер, по тој логици пола Беча, Берлина и Чикага су Србија.

„Донели смо најтеже одлуке 2014. године и захваљујући тим, непопуларним мерама, данас здравствени радници, наши полицајци, војници, социјални радници, учитељи и наставници имају више од 20 одсто веће плате у реалном износу него пре смањења“.

За Вучића су „тешке мере“ увођење терора над пензионерима, пљачка њихове имовине, месечно у висини од 60 милиона евра, да би се давало другима и спроводио социјални програм који држава нема, а била је лака одлука милијарду евра месечно поклонити пљачкашима државе и фондова, али спонзорима странака на власти, утајивачима пореза, царина, акциза, из наслова рада на црно, сиве економије, крађе струје, у јавним набавкама, из ЈП, због расипничког понашања државе и нерационалности исте, те 17.210м2 пословног простора који је за џабе дат једној партији на власти која чини све да понизи и уништи пензионере, ПУПС-у.

Везано за питање о првој позитивној пресуди везано за тужбе пензионера за повраћај опљачканог од њихове имовине, Вучић не трепнувши каже:

„Није пала, то је првостепена пресуда. О томе бих могао много да вам причам, али ћу још да ћутим јер чекам да се нешто заврши. Онда ћете да се изненадите ко, како и зашто је донео такву одлуку“.
За бившег  Премијера, сада Председника и све и сва, пресуда није по закону, по њему су пензионери легално рекетирани и терорисани, те мисли да је то резултат неких закулисних радњи судије и још неког, чиме се врши недопустиви притисак на правосуђе и будуће одлуке. Да ли ће тако рећи и када буду почеле да стижу пресуде из Стразбура?
Ако пензионерима ово није довољно и даље желе да слушају бајке, сами су криви за своју и судбину својих поколења. 
„Наша кућа, Србија, више неће бити оронула. Али ће бити промењена. И боља, и лепша, и чистија, и већа, по свему што праву величину и чини. То је моја политика, и наравно да сам, али увек, спреман да проверим колику јој је права подршка, баш на оном месту на којем се свака политика и проверава. На бирачком месту.
Само је потребно да они који желе управо и затраже. И добиће прилику“.
Нејасно је како ће Србија бити већа ако истовремено Вучић размишља да постигне „компромис“, „разграничење“, што значи да се националној мањини даје статус народа, српски народ претвара у националну мањину на КиМ, и та држава као самостална излази из територијалног интегритета Србије на који начин постаје мања?
Нејасно је и да ли Вучић као председник Србије поштује Устав и изборне законе и због чега их гази тако што би трошио народне паре увек када му неко затражи изборе? Да ли ће исте можда сам да плати, из свог џепа, његових страначких колега, или из наслова рекетирања пензионера које се и даље спроводи ненивелисањем пензија у односу на раст цена на мало? Потреба за ванредним и превременим изборима је признање да има разлога, а то су неуспешна, промашена, јалова, лоша и неефикасна политика која не води бољитку за све већ само изабране, те све трошкове морају да сносе они који их траже, а за то време нема ни плата свима који имају мандате јер нису на својим радним местима и не баве се изграђивањем државе већ изборним, демагошким, позерским ријалитијима за лечење сопствене сујете, нарцисоидности и комформизма.
НУПС захтева да се одмах престане са оваквом разарајућом политиком и да се вођење државе препусти онима који знају шта Србија има на КиМ, како се држава чува, изграђује и води и који неће да дискриминишу своје грађане и вређају ратне ветеране, РВИ и све који због беде и сиромаштва морају да беже у „бели свет“.
ГЛАВНИ ОДБОР НОВОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

Нема коментара:

Постави коментар